Vereniging

jeugdkamp 2025

 

Ook dit jaar is er weer een jeugdkamp in het voorjaar.

 

AGENDA 

Sportieve gezelligheid 

HV Blauw Wit is een sportvereniging waar de combinatie gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staat. Een goede wedstrijd is bij ons net zo belangrijk als een geslaagd jeugdkamp, een jamboree, een kampioensfeest, een gewonnen wedstrijd, of een succesvolle sponsorloop. De club zet alles-op-alles om voor onze jongens en meisjes, mannen en vrouwen, sponsoren en oud-leden, zowel binnen als buiten het veld, op sportief en sociaal gebied, het beste te bieden. 

 

Stadse club in Orthen 

Sinds 1949 heeft de club zich ontwikkeld van een Orthens vriendenclubje tot een handbalverenging passend bij de groeiende Bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch. Onze wortels liggen dan wel in de historische wijk Orthen, die met 1200 jaar ouder is dan de stad zelf, maar inmiddels komen onze leden uit de hele stad en daarbuiten! Ondanks deze verandering hebben we het karakter van een vriendenclub altijd weten te behouden. Dit dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die altijd weer met hart en ziel activiteiten organiseren waar de leden elkaar ontmoeten en samen voor de nodige gezelligheid zorgen. 

 

Onze thuisbasis

Het hart van de vereniging is een clubhuis op sportpark Noord. De trainingen vonden vroeger plaats op Fort Orthen. Daarna is er een tijd bij de bevriende voetbalvereniging OSC’45 omgekleed en op een grasveld gesport. In de jaren ’80 is een tijdelijk houten onderkomen neergezet met asfaltveld en deze heeft in het (65e) jubileumjaar plaats gemaakt voor nieuwbouw. Aansluitend op ons terras ligt het nieuwe blauwe kunstgrasveld, dit is het hoofdveld. Het oude asfaltveld is voorzien van een kunststoflaag en hiermee zijn twee speelvelden beschikbaar! In de winter trainen en spelen we indoor, in de sportzaal van de Schutskamp, lekker warm en droog. 

 

De leden 

Blauw-wit is een club voor sportievelingen van jong tot oud en voor jongens en meisjes. Naast de 4 seniorenteams (2x dames, 2x heren) hebben we een gezonde jeugdlijn waar iedere leeftijd vertegenwoordigd is. Sterker nog: na de feestelijkheden van de opening van ons nieuwe clubhuis, is het sinds jaren stabiele ledenaantal groeiende! Er is aanwas in de gehele linie, maar vooral bij de jeugd. Naast spelende leden hebben we steunende leden, trainers, coaches en een bestuur. De afgelopen decennia schommelt ons ledenaantal rond de 150 leden. 

 

Clubcultuur 

In onze aanpak staat de sportieve prestatie in het teken van de sociale beleving. Het is tenslotte een teamsport! Handbal is in onze ogen meer dan 14 spelers met een bal, het is een sportief spel. Je werkt samen, steunt elkaar en leert anderen spelenderwijs kennen. Dat is ons sportplezier. Vanaf de jongste jeugd dragen onze trainers en coaches deze gedachte met succes uit richting spelers. Het resultaat hiervan is een leuke frisse club met leuke sportieve activiteiten en feestjes. In het kort: een sportclub waar gezelligheid centraal staat! 

 

Organisatie

Zoals iedere vereniging betaamd hebben we een dagelijks bestuur, in ons geval 5 man sterk: een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemene leden. De afgelopen jaren hebben we de club gereorganiseerd om de omvang en tijdsbelasting van het dagelijkse bestuur te ontlasten. De kern: “niemand zou meerdere petten mogen hebben”. Denkwijze: “een taak moet passen bij iemand en niet gedaan worden omdat niemand anders het wil doen.” Dat heeft even pijn gedaan omdat sommige activiteiten stil lagen of in minimale opzet zijn uitgevoerd. Het resultaat is echter niet uitgebleven: het jeugdkamp is terug, nieuwbouw gerealiseerd, een nieuwe website gelanceerd, de jamboree is weer een jaarlijks evenement en er is een oudercontactpersoon. 

 

Vrijwilligers

“Een Blauwwiter wordt nooit moe!” is het gezegde. En dat klopt! Met een vrijwilligersgraad van meer dan 15% gaat het goed. Toch houdt het bestuur zijn ogen en oren continu open, er is immers altijd wat te doen, te maken of te organiseren. Mocht je het leuk vinden om mee te helpen of heb je een goed idee, spreek gerust iemand binnen de vereniging aan. Iedereen kent elkaar en het idee komt echt wel bij de juiste mensen. Een mailtje naar de secretaris is altijd goed.

HVBW NIEUWSBRIEF

 

meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!